1 av 3
Kim Seung Bim och Kim Tae Kyong, båda 17, tränar på en dansskola i Seoul-stadsdelen Gangnam i upp till tio timmar om dagen. De drömmer om att en dag bli lika framgångsrika som sångaren Psy, som blivit en världssuccé med sin låt Gangnam Style. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
2 av 3
Unga dansare tränar på DEF-studion i Gangnam, en av de mest etablerade talangskolorna i Seoul. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
3 av 3
Även små barn är välkomna att träna dans på den här talangskolan i Gangnam i Seoul. Många föräldrar drömmer om att deras barn ska bli en världsstjärna som Psy. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.

Vad blir Sydkoreas K-pop 3.0?

9:54 min

Sydkoreanske artisten Psy har blivit känd världen runt tack vare sin låt Gangnam Style och den åtföljande Hästdansen. Den fenomenalt populära låten, som slagit rekord på videosajten Youtube med över 1,3 miljarder tittare, har fått en del att tala om ett internationellt genombrott för sydkoreansk populärkultur och för "k-pop". Men kan det internationella intresset verkligen hålla i sig? Vår korrespondent rapporterar från Seoul-stadsdeln Gangnam. Reportage av Nils Horner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista