1 av 2
Reklam för Ikeas köttbullar vid parkeringen vid varuhuset i Malmö på måndagen. Ikeas köttbullar för de flesta av varuhusen i Europa tillverkas av Dafgård. Foto: Johannes Cleris / Scanpix
2 av 2
Livsmedelskedjan gör lasagne. Åke Rutegård, Kött och Chark-företagen, är redo med osten. Ingmar Kroon, Axfood, pepprar köttfärsen. Helena Jonsson LRF smakar av Bechamel-såsen. Samtidigt blir de intervjuade av Malin Olofsson. Foto: Sveriges Radio
studio ett torsdag 7 mars

Hästkött i maten - har det påverkat dina köpvanor?

Livsmedelskedjan gör Lasagne, reportage
12 min

Hästköttslarmen har kommit dagligen senaste tiden. Nu senast i veckan blev det klart vilket företag som gjort att Dafgårds fått häst i sina köttbullar, det handlar om en underleverantör som låg långt bak i kedjan av företag bakom den färdiga produkten. Ekots miljöreporter Malin Olofsson bjöd in tre led från den allt längre livsmedelskedjan till ett kök i Stockholm för att diskutera prispressen som är en av orsakerna som lyfts fram som en förklaring till fusket. Reportage av Malin Olofsson. 17-timmen

Dagens fråga: Idag vill vi gärna höra dina reaktioner och kommentarer på alla avslöjanden om hästkött i mat. Lyssna till eftermiddagens reportage där vår miljöreporter Malin Olofsson lagar mat tillsammans med den hårt kritiserade livsmedelsbranschen. Hur har du reagerat på avslöjandena? Och hur har skandalen påverkat dina köpvanor?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".