1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
Pernilla Alexandersson (se kursiverad text nedan). Foto: Kalle Larsson
studio ett onsdag 27 mars

Sjukskrivningarna ökar

Sjukskrivningarna ökar
11 min

Pernilla Alexandersson gick in i väggen som 24-åring och idag, sex år senare, är hon jämställdhetsexpert och VD på Add Gender. Hon och Sanna Lilie skrev år 2012 boken Brinntid som handlar om utbrändhet och ojämställdhet som sätter fokus på långtidssjukskrivningar bland unga kvinnor samt myter och fakta om stress och kön. I dagens program får vi höra hennes reflektioner kring samtalet om stress, psykisk ohälsa och vad som behöver göras.

Sjukfallen har ökat med 35 procent sedan 2010 och den kraftigaste ökningen handlar framförallt om unga, kvinnor och de som redan har jobb. Framför allt handlar det om mental ohälsa av olika slag. Vad är det här ett uttryck för? Har kraven i arbetslivet blivit för tuffa? Hör bland andra Pernilla Alexandersson, hon gick in i väggen som 24-åring och idag, sex år senare, är hon jämställdhetsexpert och VD på Add Gende. 16-timmen

Dagens fråga: Varför har blivit det så tror ni?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".