De kenyanska författarna Ngugi wa Thiong'o och Binyavanga Wainaina besökte Skandinavien nyligen. Foto: Margareta Svensson/Sveriges Radio

Möt Binyavanga Wainaina

Möt Binyavanga Wainaina. Reportage av Margareta Svensson.
9:52 min

Kenya väntar fortfarande på att få veta vem som är landets näste president. I valet den 4 mars fick Uhuru Kenyatta flest röster, men valresultatet har överklagats och en del av rösterna har räknats om. Men att Uhuru Kenyatta står åtalad inför den Internationella brottmålsdomstolen i Haag, och att USA och EU därför har markerat att de inte kan ge honom sitt stöd, har i själva verket bidragit till hans popularitet. Det menar den prisbelönte kenyanske författaren Binyavanga Wainaina. Studio Ett har träffat honom för att prata om hans mycket spridda essä "How to write about Africa". Samt den komplicerade hat-kärleken mellan länder i väst och det tidigare koloniserade Afrika. Reportage av Margareta Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".