Målaren Mohammad Hanif har fortfarande inte fått tillbaks känseln i sina armar eller ben efter olyckan. Men tack vare en utlovad sjukreform hoppas han åtminstone slippa betala för sin vård. Foto: Måns Mosesson/Sveriges Radio.

Bättre villkor för gästarbetare i Dubai

Reportage av Måns Mosesson
7:01 min

Oljestaden Dubai beskrivs ofta som Mellanösterns Las Vegas. Här finns världens högsta byggnad, konstgjorda paradisöar och en inomhusskidbacke i stekhett ökenklimat. Men Dubai har länge också fått hård kritik för hur de behandlar människorna som bygger skrytbyggena där det har rapporterats om skamliga löner, dålig levnadsstandard och falska kontrakt.

Men nu börjar den knappa miljon gästarbetare som byggt hägringarna i öknen känna förändringarnas vindar blåsa. Den styrande emiren vill höja sitt anseende i omvärldens ögon, och har den senaste tiden genomfört en rad förbättringar. Nu senast utlovades en omfattande sjukreform, som ska ge alla gästarbetare fri vård när olyckan är framme. Vår korrespondent Måns Mosesson rapporterar från en sjuksäng på Dubais största sjukhus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".