1 av 7
Franska Violette Grac-Aubert går på College d´Europe i belgiska Brygge. Foto: Sveriges Radio
2 av 7
Anna Stellinger, Carl Oskar Bohlin och Lyra Ekström Lindbäck hos Studio Ett i Kulturhuset i Stockholm. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio.
3 av 7
Från Lavas scen på Kulturhuset i Stockholm. Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio.
4 av 7
Birgitta Ohlsson sitter och förbereder sig i soffan under ekonyheterna, I bakgrunden väntar Victor Bernhardtz och programledarna.Foto: Anna-Karin Ivarsson/Sveriges Radio.
5 av 7
Arbetslöse Francesco håller på Lazio, ett fotbollslag som ofta förknippas med fascism. Foto: Måns Mosesson/Sveriges Radio
6 av 7
26-årige Roger i Madrid letar jobbannonser varje dag. Foto: Johanna Sjöqvist/Sveriges Radio.
7 av 7
Arletta Przynoga bor i Polen. Foto: Sveriges Radio.
studio ett tisdag 16 april

Studio Ett special: Ung i krisens Europa

41 min

Ungdomsarbetslösheten i EU har ökat med 50 procent på fyra år. Hur är det att gå ut i vuxenlivet mitt i en ekonomisk kris? I dag sänder vi direkt från ungdomsverksamheten Lava på Kulturhuset i Stockholm, om att vara ung i krisens Europa: om pengar och självständighet, kärlek och politik. Möt unga europeer mitt i klivet ut i vuxenvärlden, och hör EU-minister Birgitta Ohlsson, poeten Lyra Ekström Lindbäck, skribenten Victor Bernhardtz, EU-kännaren Anna Stellinger och Carl Oskar Bohlin (M), riksdagsledamot.
15-timmen och 16-timmen

Dagens fråga:Vad kan det få för konsekvenser att så många unga går utan jobb?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista