Tisdag 1 februari

Programledare: Anders Holmberg och Peter Welander

Skandia
I dag meddelade försäkringsbolaget Skandia att företaget kommit överens med förre styrelseordföranden Lars Ramqvist att Ramqvist betalar tillbaka över två miljoner kronor till bolaget. Därmed betalar Lars Ramqvist tillbaka allt han fått i arvode som ordförande under 2000 och 2001 och en slutpunkt sätts för Ramqvists roll i Skandiaffären som briserade för drygt ett år sen. 16.05

Studio Ett Tema: Läkemedelsindustrin
Det senaste året har läkemedelsindustrin drabbats av flera skandaler med skadliga, verkningslösa och dyra mediciner. Hur farligt lever egentligen patienterna och vad kan chefen för EU:s nya läkemedelsverk, svensken Thomas Lönngren göra? 16.10

Kärnkraftsfrågan
Häromdagen sa ju centerns ungdomsförbunds ordförande att partiets kärnkraftspolitik var förlegad. Hör partiledaren Maud Olofsson ta bladet från munnen i kärnkraftsfrågan i Studio Ett. 17.00
 

Brett krav på granskning
Tillsätt en etikkommission för att rädda arbetarrörelsen, det kräver Olle Sahlström, kritisk LO-ombudsman efter avslöjandena om riksdagsmannen Ola Rask och hans sätt att sköta fackliga kursgården Rönneberga.

Första dagen för universitetet i Aceh
Vår reporter Nils Horner har följt första skoldagen på universitetet i Banda Aceh - efter flodvågskatastrofen som tog många elevers liv. 

Krönika
Hör vår krönikör Christina Doctare om mänsklig godhet, synlig senast i samband med tsunamin i Asien och stormen härhemma.

Det jäser i Skåne
Utbyggnaden av E22 genom Skåne ströks ur regeringens investeringsplan när man valde att istället pumpa alla pengar, 700 miljoner, i en akutsatsning på infrastrukturen kring Saab. Men ledande politiker från båda blocken och näringslivet är överens om att vägen måste byggas ut, och färdiga planer finns för hur den kan finansieras med privata pengar.

Jokkmokks marknad firar 400 år
Sedan 1605 har Jokkmokks-marknad trotsat kyla, snörstormar och världskrig. I morgon invigs den men har tjuvstartat med en historisk marknad där besökare kan se hur det gick till då det hela startade.

Producenter: Klas Wolf Watz och Carlos Garat