Onsdag 2 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Barns hälsa
Buller och luftföroreningar irriterar barnen idag, det visar den första nationella rapporten om barns miljö och hälsa som gjorts av Socialstyrelsen. Magnus Svartengren, professor på arbets och miljömedicinska enheten vid Stockholms läns landsting. Kl 16.05

Tema: Skatterna 
Vad säger kommunpolitikerna om skatterna, dom som får ta smällarna när välfärden inte motsvarar våra krav? Frågan i vår första timme är om skatterna ska höjas, som socialdemokraterna signalerat, eller om skattestopp är bäst? Eller ska skatterna sänkas, med tanke på att Sverige redan nu har världens högsta skattetryck. Medverkar gör bl a kommunalråden Hans Wallmark och Lena Micko.
Kl 16.10

Motaladomen
Vi tar upp det uppmärksammade fallet med den sexuellt utnyttjade 13-åringen. I dag medger en av hovrättsdomarna att lagen inte är helt tydlig, och därför skulle kunna prövas av HD, Högsta Domstolen. Hovrättsrådet Robert Nord medverkar.
KL 17.00 

Lissabonprocessen
För fem år sen satte EU upp målet att bli en ekonomisk stormakt. Men idag går det precis tvärtom, bakåt med dom storvulna planerna. Varför ska vi reda ut. SEB:s chefsekeonom Klas Eklund medverkar.

Sri Lanka
Studio Etts reporter Anders Wennersten har varit på Sri Lanka, hör ett reportage om hur lankeserna bearbetar sina upplevelser efter tsunamin.

Säkrare elnät
Fortfarande är människor strömlösa och det har nu gått mer än tre veckor sedan orkanen drog in över södra Sverige. Hur ska då långa elavbrott undvikas i framtiden?, Jo genom att kunderna betalar högre nätavgifter så att vi kan investera i säkrare nät, säger Sydkraft.

Producenter: Maria Meschke och Helena Giege