Fredag 4 februari

Programledare: Kristin Göthe och Monica Saarinen

Första tjänsteresan för USA’s utrikesminister
Condoleezza Rice är på sin första tjänsteresa som amerikansk utrikesminister till Israel och Västbanken. Hon ska träffa Israels premiärminister Ariel Sharon och den palestinske presidenten Mahmud Abbas.
Kl 16.05

Tema: Hjälte eller helgon med glorian på sned   Det handlar om Folke Bernadotte och de vita bussarna. Folke Bernadotte räddade tiotusentals fångar i de nazistiska koncentrationslägren men transporterade också fångar till andra läger vilket för många innebar en säker död. 16.10

Faran över vid Kemira fabriken
Efter utsläppet av svavelsyra i Helsingborg i morse har en stor räddningsinsats arbetat med olyckan. Vid 8-tiden på morgonen tog räddningstjänsten tillbaka uppmaningen att alla Helsingborgare ska hålla sig inomhus. Hur kunde det hända och hur farligt var det? 17.00

Rekrytering till SÄPO
Fullsatt, folkligt och hemligt var det när säkerhetspolisen försökte värva nya aspiranter, för att bredda sin kompetens med samhällsvetare, jurister, humanister och teologer med högskolekompetens. Igår kväll var det informationsmöte. Reporter Anders Diamant.

Fredagskrönika
Björn Elmbrant
funderar över arbetarrörelsens moral från Tage Erlanders återlämnade blyertspennor till Ola Rasks dubbla löner.

Danska valet
Inför danska valet på tisdag bjuder partierna över varandra i välfärdsreformer.

Volontärer
Europeisk volontärtjänst frivilligarbete är något flera ungdomar ägnar sig åt. Solna har haft besök av två pojkar från England som arbetat och vistats på fritidsgården Blue Hill. Studio Etts Anton Karis träffade dom båda i skolans kafeteria.

Producenter: Helena Giege och Carlos Garat