Onsdag 9 februari

Programledare: Kristin Göthe och Sven Börjesson

Namnlistor publicerade
I dag offentliggjordes namnen på omkomna och saknade efter flodvågskatastrofen. SR Ekots chef Staffan Sonning har valt att publicera listorna och Agneta Åkerlund, webbansvarig på SVT, publicerar inte dom. Hör dom två i vår första timme.
Kl 16.05

Tema: Växthusgaser
Om en vecka träder Kyoto-protokollet i kraft. Och då är det tänkt att länderna ska börja minska sina utsläpp. Men så behöver det inte bli. För alla berörda länder kan öka sina utsläpp av växthusgaser, och ändå leva upp till målen i Kyotoprotokollet. Så är det dags att lägga Kyotoprotokollet till handlingarna och istället hitta andra lösningar? Studio Etts tema sänds från Absoluts vodkas bränneri strax utanför Kristianstad. Lena Sommestad, miljöminister medverkar.
Kl 16.10

SAP och länsförsäkringar
Socialdemokratiska partiet bryter med Länsförsäkringar sedan koncernchefen Tommy Persson uttalat önskningar om en borgerlig valseger 2006. Marita Ulvskog, partisekreterare för Socialdemokraterna och Folkpartiets Lars Leijonborg möts. Kl 17.00

Motala målet
I dag kommer besked om Högsta Domstolen beviljar prövningstillstånd i det uppmärksammade Motala-målet. Där två män dömdes i hovrätten för att sexuellt ha utnyttjat en 13-årig flicka i Motala. Advokat Thomas Olsson är en av gästerna.

Fetma och övervikt 
Är ett ökande folkhälsoproblem, i dag kom förslag till hur vi ska att äta bättre, och röra oss mer.

Saudiarabien
Ett litet litet steg i demokratisk riktning, i morgon ska männen i Saudiarabien för första gången få gå och rösta, till hälften av platserna i lokala styresorgan. SR:s korrespondent Christer Fridén rapporterar.

Möbelmässan 2005
Lampor är trenden på årets möbelmässa i Älvsjö i Stockholm, vår reporter Towe Matre har besökt den.

Producenter: Klas Wolf-Watz och Sven Börjesson