Fredag 11 februari

Programledare: Monica Saarinen och Anders Wennersten

Hockey spelare i förhör
Det var under torsdagskvällen som dom hördes av polis om en våldtäkt som ska ha ägt rum i Stockholm natten mot onsdagen. Åke Stoltz på Sydsvenska Dagbladet medverkar. Kl 16.05

Tema: Sri Lanka efter TsunaminI vår första timme möter vi människorna i det flodvågsdrabbade Sri Lanka. I en serie reportage har vi i Studio Ett hört Anders Wennerstens möten med människor som förlorat anhöriga, och sina hem och försörjningsmöjligheter. I ett längre reportage i vår första timme berättar dom om sina liv i dag och om sin syn på framtiden.
Kl 16.10

YttrandefrihetI vår andra timme om den friande domen mot pastor Åke Green. Var går egentligen gränsen för vad man får säga om homosexuella. Väger yttrandefriheten tyngre än misstänkt hets mot folkgrupp? Samtal med Göran Lambertz, Justitiekansler bl a.
Kl 17.00

Melodifestivalen
Apropå melodifestivalen, vad har egentligen hänt med schlagern? Var den bättre förr? Det ska vi diskutera med kulturchefen på Expressen Per Svensson.

Systembolagets mutskandal
Mer om systembolagets stora mutskandal blir det. Systembolagets förre chef Gabriel Romanus medverkar.

Krönika
Björn Elmbrant
funderar på vad det innebär när alla partier knycker idéer från varandra? Hur ska man då kunna välja?

Dresdenbombningar
Dresden var en av Europas vackraste städer med sina palats, slott och kyrkor byggda under barocken. Men bara 3 månader före krigsslutet i Europa, natten mellan den 13 och 14 februari, totalförstördes staden i ett allierat bombangrepp. Reportage av Kristian Åström.

Producenter: Helena Giege och Anders Wennersten.