1 av 3
Susan Davis har sålt sin kropp i 27 år. Hon menar att det största problemet med den nuvarande lagstiftningen är att bordeller är förbjudna, och att hon och hennes kollegor tvingas ut på gatan. Foto: Måns Mosesson/Sveriges Radio.
2 av 3
Terri-Jean Bedford (t.v) och Valerie Scott (t.h) är två av de prostituerade som utmanar Kanadas sexköpslagar i landets högsta domstol. Foto: Aaron Vincent Elkaim/Scanpx.
3 av 3
Den före detta prostituerade delar ut mat till en tidigare kollega. Foto: Måns Mosesson/Sveriges Radio.

Kanadensiska sexköplagar prövas i HD

Prostitution och sexköpslag i Kanada, reportage av Måns Mosesson
7:27 min

I Kanada utmanas landets sexköpslagar just nu, efter att tre prostituerade kvinnor drivit sitt fall hela vägen upp till Högsta domstolen. De menar att de nuvarande lagarna gör det omöjligt för prostituerade att skydda sig från våld, och vill istället avkriminalisera såväl försäljning som köp av sex. Andra sneglar hitåt, och hoppas att resultatet av den här processen blir att Kanada inför den så kallade svenska modellen, där enbart sexköp straffas. Vår korrespondent Måns Mosesson rapporterar från Vancouver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".