1 av 2
Visbybon Janne Isacsson, arbetslös. Foto: Karin Wickström/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.
Studio ett fredag 5 juli

Fokus på ungdomsarbetslösheten i Almedalen

Diskussion och röster om ungdomsarbetslöshet
20 min

Ett år innan valet har jobben varit en av de största frågorna under Almedalsveckan. På Gotland är ungdomsarbetslösheten 2 procent högre än genomsnittet i landet som är 18 procent, även om det under sommarmånaderna är många unga som säsongsjobbar. Hör ordförande i Gotlands regionfullmäktige Björn Jansson (S) och oppositionsrådet Lena Celion (M) debattera vad som behövs för att komma till rätta med ungdomsarbetslösheten på ön. Hör även Ekot:s Mari Forssblad reda ut de olika partiernas jobbutspel. Och Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels, som är i Almedalen för att diskutera arbetslösheten bland unga och utlandsfödda.

Och direkt från Sveriges Radios scen i Almedalen uruppförs också en pjäs från Radioteaterns uppmärksammade serie Världshistorien, specialskriven för Studio Etts tema för dagen -ungdomsarbetslösheten. Världshistorien är en daglig serie kortpjäser som på olika sätt uppmärksammar människor som satt sin tillvaro på spel för mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och demokrati. Dagens pjäs är skriven av Augustin Erba och Stina Oscarson och skådespelare är Lena Bogegård och Lennart Bäck från Länsteatern på Gotland. Samtal med Radioteaterns chef Stina Oscarson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".