Måndag 14 februari

Programledare: Kristin Göthe och Anders Holmberg

Ryssland
Vi börjar med dom stora demonstrationerna i Ryssland, i helgen mot sämre socialt skydd för äldre och handikappade. Hur är det med stödet för president Vladimir Putin? Samtal med SR:s korrespondent Maria Persson-Löfgren.
Kl 16.05

MåndagsintervjuMöter vi Katri Linna - nyutnämnd Diskrimineringsombudsman. En gång själv diskriminerad invandrare från Finland - i dag den som ska stötta andra i samma situation. Kl 16.10 

Dagbok
Ännu en radiodagbok från Roxtuna-anstalten.I dag är den gjord av en som arbetar där.

Valresultatet i IrakVi ska tala om Irak, Förenade irakiska alliansen vann stort, en allians som stöds av shiamuslimske storayatollan al-Sistani. Vem är han, och vad vill han med Irak. Jan Hallenberg, statsvetare vid Försvarshögskolan medverkar.
Kl 17.00

Hemtransport av döda
Hör två personer som förlorade anhöriga i flodvågskatastrofen. Hur dom ser på vikten av att få hem dom avlidna? Birgitta Darell från Nationella rådet medverkar.

Vietnams änkor
Den 30 april 1975 gick dom nordvietnamesiska styrkorna in i Saigon och hissade segerflaggan. Uppemot tre miljoner vietnameser dog, dom flesta män och kvar fanns ett överskott av kvinnor som tvingats leva ogifta, många i fattigdom och skam. Reportage av Anna Dahlqvist.

Hemglass
Det finns delade meningar om vilken nytta Hemglassbilens signal egentligen gör. I samma stad har nu det uppmärksammade och lyckligt avslutade kidnappningsdramat fått hjälp av samma ljudsignal. Reportage av Anders Diamant.

Vargjakt
En varg tros ha blivit skjuten utanför Pajala i Norrbotten i helgen. Det efter en flera mil lång jakt med snöskotrar. Ingen skjuten djurkropp har hittats men på Länsstyrelsen i Norrbotten är man övertygad om att en varg verkligen har skjutits på platsen. Medverkar gör Anders Wetterin, Naturvårdsverket och Carina Lövgren från Länsstyrelsen.

Producenter: Maria Meschke och Anders Wennersten