Tisdag 15 februari

Programledare: Anders Holmberg och Peter Welander

Beredskapsplan mot pandemier
Socialstyrelsen lägger idag fram en plan om hur Sverige skall skydda sig mot världsomspännande epidemier. 16.05

Tema: Gratistidningen Metro fyller 10 år
Varför ska en dagstidning kosta pengar? Och vilken kvalitet ska man förvänta sig av en annonsfinansierad tidning?  Kommer framgångssagan betyda döden för andra tidningar eller blir de alla gratis i framtiden? Möt Metros vd Pelle Törnberg. 16.10

Rimlig oro för fågelinfluensa
Före utbrottet i Hongkong 1997 trodde man inte att fågelinfluensaviruset kunde överföras till människor. Men sedan dess har det skett ytterligare fem utbrott där även människor har smittats. Efter den senaste tidens alarmerande rapporter frågar vi om oron är befogad? 17.00

Vittne till mordet på Anna Lindh
Eva Franchell
 blev vittne till mordet på nära vännen Anna Lindh och ett lovligt byte i medierna. Hör henne berätta om oönskad uppmärksamhet.

Krönika
Krönikör är journalisten Devrim Mavi.

Brist på unga kvinnor i Kina problem för Vietnam
De kinesiska männen har svårt att hitta någon att gifta sig med i hemlandet efter Kinas 20 år gamla enbarnspolitik som lett till snedvriden könsfördelning. Istället vänder man sig till grannlandet Vietnam och flickor för tvångsgiftemål ökar. Vår reporter Anna Dahlqvist har besökt Vietnam.

SVT lanserar sig som fri TV
I ett antal små kampanjfilmer i Sveriges Television används mediesituationen i Ryssland och Italien som exempel på att SVT är fri TV. Något som fått oppositionsborgarrådet Mikael Söderlund (m) att anmäla SVT till granskningsnämnden. I studion också Helga Baggoe, informationschef SVT.

Räkneramsor
Nu finns det en (trolig) vetenskaplig förklaring till varför exempelvis räkneramsan som ”ole dole doff” överlevt genom generationer...för den ramsan gynnar den som håller i den. Reporter Lasse Nilsson. SR Göteborg.

Producenter: Carlos Garat och Anders Wennersten