Onsdag 16 februari

Programledare: Monica Saarinen och Kristin Göthe

Explosion i Iran Vi följer utvecklingen i Iran, med anledning av en explosion som ägt rum där. Statsvetaren vid Försvarshögskolan Jan Hallenberg är med.
Kl 16.05

Tema: Sjukregleringslagen
Sedan årsskiftet är arbetsgivarna med och betalar sjukpenningen för anställda som är långtidssjukskrivna på heltid. De nya sjuklönereglerna debatterades intensivt under hösten, men hur har det blivit? Det är en av frågorna som diskuteras, vi sänder direkt från en av Postens terminaler utanför Stockholm. Staffan Marklund, arbetslivsforskare är en av de medverkande.
Kl 16:10

Libanon
Om den politiska oron i Libanon efter mordet på förre premiärministern, som begravts idag. SR:s korrespondenter, Agneta Ramberg och Caroline Salzinger är med.
Kl 17.00

EU:s nya grundlag
Hör ett reportage av Studio Ett reporter Susanne Palme om den nya EU-grundlagen. En minst sagt ljummen debatt i Sverige. Och inte lär den bli hetare heller, tror vår nye EU-minister Bosse Ringholm, samtidigt som regeringen efterlyser en bred debatt i samhället.

Malmös kommunal bostadsbolag
Att lämna ut eller inte det är frågan i Malmö mellan kommunalrådet Ilmar Reepalu och tidningen Sydsvenskans Peter Melin. Stridsfrågan gäller källmaterial från Malmös skandalomsusade bostadsbolag, MKB.

Finskt kärnkraftverk
Sveriges beslut att avveckla kärnkraften är ett av motiven till att vårt grannland Finland just nu bygger sitt femte kärnkraftverk. Finländarna vågar inte längre räkna med att kunna köpa svensk energi. Hör ett reportage av SR:s Nordenkorrepondent Bengt Lindroth, samt ett samtal med Ekots inrikespolitiska kommentator Inger Arenander.

Skarpseende
Att se mer eller mindre dåligt, det finns det många som gör, men visste du att av dom som ser bra så finns det några som ser mycket bättre och en som ser allra bäst. Reportage av Anders Diamant.

Producenter: Maria Meschke och Karin Wickström