Den egyptiska armén vaktar ingången till Tahrir-torget. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/Scanpix
Studio ett fredag 16 augusti

Krisen i Egypten

Vad händer med den egyptiska ekonomin
21 min

Vad kommer att hända i samband med fredagsbönen? Vilket inflytande kan och vill grannländerna i regionen ha? Nu plockar resebyråerna hem sina turister och i förlängningen vad händer med den redan hårt pressade egyptiska ekonomin om oroligheterna fortsätter?

Många av alla de som var med på Tharirtorget under den arabiska våren ser med stor oro på det som händer i deras land idag. Vi ska höra en av dem, Adel Abdel Ghafar. Han arbetade då på bank, nu studerar han ekonomi. Vår reporter Anton Karis pratade med honom tidigare, och frågade hur han minns dagen då dåvarande presidenten Mubarak avsattes.

De medverkande är Christer Fridén, vår utsände på plats i Kairo, Kristian Åström, Sveriges Radios ekonomikorrespondent och Christian Pettersson, Swedbank.

Margareta Svensson har samlat röster från demonstrationen i Stockholm. Hör Rouzbeh Parsi, forskare vid EU:s institut för säkerhetsstudier och Christer Fridén, vår utsände på plats i Kairo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".