1 av 2
Ahmed al Beheiry, talesman för muslimska brödraskapets parti i Minya, nu på flykt, här med sina barn (med mursihattar). Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.
2 av 2
Ahmed el Beheiry, muslimsk broder på flykt undan militär och polis. Foto: Cecilia Uddén/Sveriges Radio.

Möt Ahmed el Beheiry, muslimsk broder på flykt

8:38 min

I dag onsdag har det gått exakt två veckor sedan militärens blodiga stormning av det muslimska brödraskapets tältläger-demonstration på Rabaa al Adawiya, i Egypten. Sedan dess har brödraskapets medlemmar gripits på löpande band, ledaren Mohamed Badie, visades upp i tv efter att han gripits. De ledare som ännu är på fri fot har gått under jorden och använder varken internet eller telefon. Men Sveriges Radios korresondent fick ett möte med en av brödraskapets lokala ledare i staden Minya i södra Egypten. Minya är den plats där den kristna minoriteten varit värst drabbad av nedbrända kyrkor och kristna butiker! Men brödraskapets representant, Ahmed el Beheiry, lägger skulden på säkerhetstjänsten. Reportage av Cecilia Uddén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista