Demonstranter som är emot en brittisk insats i Syrien utanför parlamentet i London. Premiärminister David Cameron talar i parlamentet. Foto: Matt Dunham/Scanpix. Montage: Sveriges Radio.
Studio Ett 30 augusti

USA och Camerons nederlag

USA fortsätter förbereda en attack mot Syrien, 16-timmen
9:52 min

Det var en skakad premiärminister David Cameron som i går tvingades acceptera att parlamentet i London sa nej till brittisk medverkan vid en attack mot Syrien. Trots att Storbritannien nu drar sig ur så fortsätter upptrappningen. Amerikanska hangarfartyg med kryssningsmissiler, så kallade Destroyers, rör sig nu österut över Medelhavet. Hör Katarina Engberg, säkerhetspolitisk expert, Erik Åsard, professor vid Uppsala universitet och före detta chef vid Svenska institutet för Nordamerikastudier, Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent, Katja Magnusson korrespondent i Turkiet på gränsen till Syrien, Staffan Sonning, korrespondent i London och Agneta Ramberg, Ekots utrikeskommentator.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".