1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Anders Holmberg

Måndag 21 februari

Programledare: Monica Saarinen och Anders Holmberg

President Bush i Bryssel
Samtal med Carl Bildt, fd statsminister, inte bara europavän, utan också USA-vän. 16.05

Måndagsintervju Katarina Wennstam, författare till böcker om sexualbrottslingar och deras offer är idag måndagsgäst. Hur ser hon på den så kallade Hockeyskandalen? Vad har de numera sparkade hockeyspelarna gjort för fel? Och vad säger debatten om vår syn på manlig och kvinnlig sexualitet? Anders Holmberg är programledare. 16.10

Radiodagboken från utkanterna av Göteborg
I Gunnilse bor Annika Rogö med sin man. I en nybyggd villa. Hon är mammaledig med första barnet och funderar på hur det ska bli att gå tillbaka till arbetet som gymnasielärare igen efter ledigheten.

UD:s tsunamiloggbok
Det rådde en febril aktivitet, men det som saknades var en någon som ledde arbetet. Det är en av slutsatserna i UD:s egen kartläggning av hur flodvågskatastrofen hanterades på hemmaplan. 17.00

Brist på säkerhet och hjälp av anställda
Varför hjälper fängelsevakter fångar att fly? Idag åtalades flera anställda på Hall-anstalten för att ha hjälpt polismördaren Tony Olsson och tre andra tungt kriminella att rymma.

USAs president på charmresa i Europa
President George Bush anlände på söndagen till Bryssel för ett fyra dagars besök i Europa. Vad vill han egentligen med resan? Och hur ska EU samarbeta med USA? Det ska vi analysera.

Dataprogram
Kan ett dataprogram avgöra om en människa ljuger eller inte? Ja, säger företaget som säljer det. Humbug, säger andra. Programmet säljs nu i Skandinavien av ett företag som ägs av två anställda vid Umeå Universitet. Vilket har fått kollegor på andra insitutioner att reagera.  En av dom är Eva Strangert, professor i fonetik vid Umeå Universitet. Reporter Agneta Johansson.

Kampen mot terrorn
Saudiarabien hör till de länder i Mellanöstern som drabbats hårt av terrorism. Men nu tar saudiska myndigheter krafttag mot terrorn och i städerna präglas gatubilden av plakat och ljusreklam med antiterrorbudskap. Vår korrespondent Christer Fridén från Rhiyad i Saudiarabien.

Producenter: Klas Wolf-Watz och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".