Avspärrningar och förberedelser på tisdagen inför president Barack Obamas besök i morgon. Foto: Jessica Gow/Scanpix
studio ett tisdag 3 september

Obama till Stockholm i morgon

Vem är Barack Obama i dag
10 min

I morgon förmiddag landar Air Force One i Stockholm med president Barack Obama men vem är den amerikanske presidenten, hur har han förändrats av sina fem år vid makten och vad är det som gör att besvikelse med honom växer samtidigt som bilden av en president som misslyckats med sin agenda kanske inte är hela sanningen. Hur stark eller svag är han? Hör Elizabeth Walentin, demokrat, public affairs-chef på PR-byrån Burson Marsstella och Mathias Sundin, folkpartist, kommunalråd Norrköping med stort intresse för amerikansk politik och volontär för senator John McCain i valet mot Obama 2008.

Dagens fråga: I morgon landar han då till sist i Stockholm - USA:s president Barack Obama. Stora ansträngningar görs nu för att ge honom ett förstklassigt mottagande. Men vilka kritiska synpunkter bör svenska regeringen ta upp med honom?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".