USA:s president Barack Obama och statsminister Fredrik Reinfeldt på presskonferensen i Rosenbad i dag på eftermiddagen. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
studio ett onsdag 4 september

President Barack Obamas besök i Sverige

Obama på besök i Stockholm
44 min

Presskonferensen med Barack Obama kommenteras av Ginna Lindberg, Ekot och Frida Stranne, statsvetare och gästforskare vid American University i Washington

President Obama söker stöd i kongressen för en attack mot Syrien och det pågår förhandlingar och det verkar som han får det men hur långt räcker det? Inger Arenander, Sveriges Radios Washingtonkorrespondent och Frida Stranne, statsvetare och gästforskare vid American University i Washington medverkar.

Sedan lunchtid har det varit protester mot Obama och USA. Vår reporter Anders Wennersten är på plats.

En av de punkter som finns kvar på dagordningen för Obamas besök är en arbetsmiddag där de nordiska ledarna deltar. Den hålls i kväll i Sagerska Palatset, som är statsministerns bostad. Hur går en arbetsmiddag till? Hör Jan Joel Andersson, Utrikespolitiska Institutet.

Miljöpolitik är ett av ämnena som enligt förhandstipsen ska komma upp i samtalen mellan president Barack Obama och Fredrik Reinfeldt. Medverkande är Johan Rockström, Stockholm Resilience Centre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".