1 av 2
Kristin Göthe
2 av 2
Sven Börjesson

Tisdag 22 februari

Programledare: Kristin Göthe och Sven Börjesson

ZimbabweDär är det parlamentsval om drygt en månad, men finns det något som talar för ett fritt och rättvist val i det auktoritärt styrda landet? Vincent Dahlbäck, SR:s Afrikakorrespondent medverkar.
Kl 16.05

Tema: Vädret
Det har hänt något med vädret. Just nu har vi visserligen snö i så gott som hela Sverige, men annars har vintern varit mild och grön. Jorden har blivit varmare under de senaste 100 åren, men hur unik är temperaturökningen. Mycket unik säger FN:s klimatpanel i sin senaste stora rapport, så unik att den bara kan förklaras med en växthuseffekt. Medverkar gör Svante Björck, professor i geologi, Anders Moberg, klimatforskare, Sten Bergström, forskningschef SMHI och Lennart Engstrand, chef Botaniska trädgården i Lund.
Kl 16.10

Jordbävningen i Iran
I vår andra timme handlar det om den svåra jordbävningen i Iran, med mer än tvåhundra döda. Iran är enligt FN det land som oftast drabbas av jordskalv. Per Anders Berthlin från Räddningsverket är en av gästerna. 17.00

Aktivitetsgarantin
Vuxendagis och meningslöst kladdande med lera är några omdömen om aktivitetsgarantin. Vad leder den till för dom långtidsarbetslösa som går på kurserna? Kent Ohlsson, Riksdagsman från moderaterna och Björn Sergel från AMS medverkar.

Tisdagskrönika
I dag med Totte Wallin som funderar över fåfängan.

Michael Jackson rättegången
Om bara någon timme börjar dramat Jackson igen, och för lilla Santa Maria, som nu plötsligt hamnat på världskartan ; betyder det ett myller av journalister och fans från hela världen och för många en chans att tjäna stora pengar.  Helena Groll tillbringade en dag bland lycksökarna i Santa Maria.

Östersjön
Östersjöns miljö har betydligt allvarligare skador än vad man tidigare trott. Det visar en rapport från Miljövårdsberedningen som överlämnades till miljöminister Lena Sommestad i dag. Gäster är bl a Dima Litvinov, havstalesman.

Producenter: Maria Meschke och Sven Börjesson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".