1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Peter Welander

Fredag 25 februari

Programledare: Peter Welander och Monica Saarinen

KirgizistanMaria Persson-Löfgren, SR:s Moskvakorrespondent befinner sig där för att bevaka parlamentsvalet.
Kl 16.05

Tema: Styr hjärnan yrkesvalet?
Hur mycket styrs olika yrkesval och karriärvägar mellan könen av kvinnors och mäns olika hjärnor.
Går det att dra samhälleliga slutsatser utifrån biologiska skillnader? Hjärnforskaren och docenten i teoretisk filosofi Germund Hesslow intervjuas om hur sådant som maktfördelning och yrkesval kanske återspeglar just skillnader i hjärnorna mellan könen. Han möter professorn i industriell ekonomi Claes Gustafsson.
Kl 16.10

Föräldraförsäkringen
Ska en jämställdhetsbonus få fler pappor att stanna hemma med sina barn? Debatt om det är rätt att premiera föräldrar som delar på barnledigheten. Kristina Axén-Olin, 2:e vice partiordförande för Moderaterna, Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO och Ulla Hoffmann, 2:e vice ordförande för Vänsterpartiet debatterar. Kl 17.00

Missionsprovinsen
Efter att prästen Arne Ohlsson i dag förlorat rätten att verka som präst i Svenska Kyrkan står fler präster på tur? Eller vad händer nu med kvinnoprästmotståndarna som engagerat sig i den s k Missionsprovinsen? Biskopen Esbjörn Hagberg och Göran Beijer, präst i Stockholms stift medverkar.

Oscarsgalan
För bara några timmar sedan landade de förväntansfulla svenskarna i Los Angeles, för att genast gå på ett glittrande Oscarsparty mitt i Hollywood. Helena Groll och Claes Andreasson var med i vimlet.

Krönika
Björn Elmbrant
ser vissa paralleller med en känd gammal saga.

Vivalla bor
Segregerade bostadsområden, med få svenskar och många invandrare, är inget som bara finns i storstäderna, utan också i många mellanstora svenska städer. Vivalla i Örebro är ett område som förknippas med hög arbetslöshet, utanförskap, låg utbildning och många utrikes födda. Men där finns också en helt annan bild. Reportage av Lars Ekelöf.

Producenter: Helena Giege och Anders Wennersten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".