1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Kristin Göthe

Onsdag 2 mars

Programledare: Kristin Göthe och Monica Saarinen

Elfenbenskusten
Pierre Schori
blir FN:s sändebud, vad kan han göra för att skapa en varaktig fred?
Kl 16.05

Tema: LibanonDen politiska situationen i Libanon, och det folkliga upproret i landet. Kan folket vinna över makthavarna och få en demokrati utan syriskt inflytande? Och vad händer i grannlandet Syrien? Finns det en demokratirörelse som bubblar under ytan även där? Medverkar gör bl a SR:s korrespondenter Caroline Salzinger och Thomas Nordegren, Ekot utrikespolitiska kommentator Titti Nylander. Joseph Kanaan, som tillhör den libanesiska oppositionen i Sverige.
Kl 16.10

Integrationsprogram
I vår andra timme blir det debatt om Folkpartiets förslag att utländska medborgare som döms till längre fängelsestraff än två år alltid ska utvisas. Det ska också gälla dom som dömts för upprepade brott. Staffan Werme, oppositionsråd för folkpartiet i Örebro medverkar och Mauricio Rojas, riksdagsledamot (fp).
Kl 17.00

Lobbyverksamhet
Det ska också handla om intresseorganisationer och företag som lobbar för idéer och produkter under vetenskaplig täckmantel. Reportage av Anders Wennersten, Från Vetenskapsrådet medverkar Gisela Dahlquist.

Ny fransk bok
Hej lättja
är rubriken på en fransk bok som snart kommer ut på svenska. Budskapet i boken är tydligt, gör så lite som möjligt på jobbet. Reportage av Alice Petrén.

Kongo
Vi ska tala om vad som händer i nordöstra Kongo, en region svårt härjad av våld och mord. FN-trupper går nu till motattack efter milisens angrepp i fredags. Jan Gunnar Isberg, brigadgeneral vid FN medverkar.

Fåglar vänder tillbaka
Växthuseffekten till trots, det är rätt kallt för att vara mars månad, eller hur? Det är så kallt så att flyttfåglarna som kommit hit efter vintern, nu börjat flytta tillbaka söderut igen. Reportage av Anders Diamant.

Producenter: Maria Meschke och Helena Giege

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".