1 av 2
Monica Saarinen
2 av 2
Anders Holmberg

Måndag 7 mars

Programledare: Monica Saarinen och Anders Holmberg

Demonstration mot bankernas kapitalförsäkringar
Det var den nybildade organisationen Börsofferjouren som arrangerade demonstrationen idag. En organisation som säger sig ha tröttnat på bankernas kapitalförsäkringar, som de menar har lurat många svenskar på deras besparingar. 16.05

Måndagsintervjun
Iidag med konstnären Joanna Rytel. Det var hon som attackerade Fröken Sverigetävlingen för några år sen med sin gubbslemsaktion. Nu är hon aktuell med en utställning av halssmycken föreställande abortfoster som hon kallar Glada Abortbarn. 16.10

Rivningshot på herdarnas fält
Farradj El-Lahti, palestinier som bor intill den israeliska bosättningen Har-Homa i ett hus som han själv byggt till sig och sin familj. Men nu vill israelerna riva det, trots löftet mellan israeler och palestinier om eldupphör tidigare i år och  då israelerna lovade att sluta med att riva palestinska hus. Han intervjuas av vår Mellanösternkorrespondent Christer Fridén.

Syriska trupper återvänder 
Syrienvänliga Hizbollah protesterar mot att de syriska trupperna dras tillbaka från Libanon. Vad betyder tillbakadragandet för stabiliteteten i landet? 17.00

Kvinnoparti eller inte
Ska det eller ska det inte presenteras ett kvinnoparti imorgon, den 8 mars? Björn Elmbrant har i alla fall listat sju fallgropar för ett sånt parti.

Statsbegravning för den skjutne agenten
I Rom hedrades idag underrättelseagenten Nicola Calipari, den italienska journalisten som sköts av amerikanska soldater i Irak.

Stefan Holm tog guld
Igår spräckte han drömgränsen 2.40 men vad säger 50-talets stora höjdhoppsstjärna, Richard Dahl som själv gjorde 2.12
.

Allt fler missbrukare på våra fängelser
Ett narkotikafritt Sverige lyder regeringens politiska målsättning och i slutet på veckan hålls en stor konferens på temat i Västerås.

Producenter: Klas Wolf-Watz och Susanna Einerstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".