1 av 2
Antikorruptionsaktivisten och chefsministern i New Delhi, Arvind Kejriwal, leder en kaotisk demonstration i stadens regeringshögkvarter. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio
2 av 2
Anhängare till antikorruptionsaktisten och högste valde ledaren i New Delhi, Arwind Kejriwal, demonstrerar. FotO: Nils Horner/Sveriges Radio

New Delhis högste ledare agerar i ovanlig demonstration

5:08 min

Indiske antikorruptionsaktivisten Arvind Kejriwal må ha valts till New Delhis högste ledare, motsvarande guvernör. Men i natt sov han på trottoaren, och lovar att fortsätta en ovanlig och kaotisk demonstration i regeringshögkvarteren. Kritiker säger att Kejriwal, vars parti tänker försöker vinna det nationella valet senare i år, borde sluta agera som aktivist och i stället fokusera på att styra New Delhi.

Reportage av vår Asien-korrespondent Nils Horner.

Hör också Nils Horner direkt från New Delhi i ett samtal om chefsministern i New Delhi, Arvind Kejriwal och det kommande valet i Indien senare i vår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista