1 av 3
Regine Bemesderfer har getter för ost och kött. Hon vill skaffa fler men vet inte om vattnet kommer att räcka. Sonen Cyrus är barfota, det är torrt nog att gå oskodd överallt. Geten heter Cappuccino. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
2 av 3
Devon Jones är vd för California Farm Bureau, Mendocino County. Hon hoppas att den extrema torkan ska leda till bättre planering av vattenreserver för framtiden. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
3 av 3
Frank Green, ranchägare i Philo, Kalifornien tillsammans med sin hund Tigger. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.

Svår torka orsakar problem i Kalifornien

11 min

Den värsta torkan på 35 år råden i Kalifornien. Bristen på vatten påverkar de flesta och skadar den stora delstatens ekonomi. Jordbrukare lägger mark i träda, städer ransonerar sitt vatten, människor förlorar sina jobb och matpriserna stiger. Kalifornien har i många år varit USA:s ledande jordbruksstat. Bland annat svarar delstaten för två tredjedelar av landets produktion av frukt och nötter. För två veckor sedan proklamerade guvernören Jerry Brown katastroftillstånd. Reportage av Inger Arenander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista