1 av 3
Över 100 000 har flytt striderna och våldet till ett stort läger vid flygplatsen i huvudstaden Bangui. Foto: Richard Myrenberg/Sveriges Radio.
2 av 3
Tusentals muslimer flyr Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui, i fullastade bilar och bussar, sedan våldet mellan landets kristna och muslimer har eskalerat. Foto: Jerome Delay/TT.
3 av 3

Fortsatt blodiga strider i Centralafrikanska republiken

9:06 min

Situationen i Centralafrikanska republiken fortsätter att se allt mörkare ut. Landet dras med fattigdom och utsatthet och hjälpsändningar har svårt att komma fram. Civilbefolkningen är hårt ansatta, och många vittnar om misär och makabra avrättningar. Människorättsorganisationen Amnesty International har i en aktuell rapport hävdat att det pågår etnisk rensning av muslimer i landet. Men vilka är skiljelinjerna som driver konflikten?

Samtal med bland annat Emilia Alfonzo, läkare som i december var på plats för Läkare utan gränser och Gabriella Ingerstad, säkerhetspolitiskanalytiker vid FOI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista