1 av 2
Nya barrikader byggs snabbt upp på Chrestjatik huvudgatan som går genom centrum och fram till Självständighetstorget. Foto: Maria Persson Löfgren/SR
2 av 2
Kravallpolisen har också lämnat Ukrainas hus, som nu åter är i proteströrelsens händer. Foto: Maria Persson Löfgren/SR
STUDIO ETT TORSDAG 20 FEBRUARI

Dramatiken och våldet i Ukraina

17 min

Vi fortsätter att följa dramatiken och våldet i Ukraina. Totalt 25 döda så här långt och många skadade. Nu hotar EU med sanktioner och i dag möts EU:s utrikesministrar i ett blixtinkallat möte. Vi ska tala om det och också om det ryska dilemmat i skuggan av OS i Sotji. Hur funderar Moskva just nu? Hur ser den ryska inblandningen ut i Ukraina just nu?

16.00 Hör bland andra Maria Persson Löfgren, korrespondent, Marietta Pourbaix Lundin, Moderat riksdagsledamot på plats i Kiev, Jens Möller, korrespondent och Jakub Swiecicki, forskare på Utrikespolitiska insititutet.

17.00 Hör bland andra Maria Persson Löfgren, korrespondent, förre ambassdören Sven Hirdman, Gunnar Bolin, Sveriges radios utsände på OS i Sotji och Mi Lennhag, statsvetare i Lund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista