1 av 2
- Jag är uppvuxen här och kommer bo och dö i Danmark. Detta är mitt fädernesland och jag älskar Danmark. Vi måste bara hitta tillbaka till de sanna danska värderingarna, som mina föräldrar mötte när de kom hit på 70-talet, säger Kashif Ahmad. Foto: Anna Landelius/Sveriges Radio.
2 av 2
Ett nytt parti ser dagens ljus. 34-åriga Kashif Amad och hans två bröder älskar Danmark men tycker det är dags att någon säger ifrån mot de återkommande åtstramningarna på flyktingområdet och istället börjar prata om medmänsklighet och gemenskap. Foto: Anna Landelius/Sveriges Radio.

Nationalpartiet i Danmark

Nytt parti har väckt debatt, Nationalpartiet i Danmark
8:20 min

Ett nytt danskt parti har under den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet och väckt stor debatt i media kring danska värderingar. Det är Nationalpartiet, som är bildat av tre bröder med rötterna i Pakistan och är en reaktion på det dom kallar - högervridningen i dansk politik. Och partiet har redan fått ta emot rasistiska påhopp och rena dödshot. Kashif Ahmad är partiledare. Reportage av Anna Landelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".