1 av 6
De vita bussarna med deporterade guatemalaner ankommer från Mexico. De har gripits av mexikansk polis innan de nått den amerikanska gränsen. Varje dag kommer 15-20 bussar. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
2 av 6
Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
3 av 6
De vita bussarna med deporterade guatemalaner ankommer från Mexico. De har gripits av mexikansk polis innan de nått den amerikanska gränsen. Varje dag kommer 15-20 bussar. Foto: Sveriges Radio.
4 av 6
Centralamerikanerna smugglas in på flottar i Mexico, första anhalten på den långa resan till USA. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
5 av 6
Väggmålning i Guatemala som föreställer den långa resan till USA som hundratusentals centralamerikaner gör. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
6 av 6
Bussarna är fulla med kvinnor och barn som försökt ta sig till USA men deporterats. Erick Casilla från Röda Korset erbjuder hjälp med telefonsamtal till en anhörig. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.

Flyktingsituationen från Centralamerika till USA

Migranter i Mexiko, reportage av Lotten Collin
10 min

I Mexiko har myndigheterna intensifierat jakten på centralamerikanska migranter. Tidigare har människor från Honduras, El Salvador och Guatemala kunnat resa relativt obehindrat genom landet, men nu har mexikansk polis börjat gripa och deportera alltfler. Vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin åkte till gränsen mellan Mexiko och Guatemala, där många migranters resa både börjar och slutar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".