Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen.
STUDIO ETT MÅNDAG 17 NOVEMBER

Ekologiskt är trendigt

Publicerat måndag 17 november 2014 kl 10.57
Ekologiskt är trendigt. Hör matkunder, Kristina Belfrage och Peter Sylwan
13 min
Ekologiskt
Foto: Claudio Bresciani/TT

Vi köper mer och mer ekologisk mat, det har varit en stark trend i flera år nu. Men vad är det egentligen vi tänker oss att vi köper och vad är det vi köper när vi handlar ekologiskt? Vi hör också efter med några matkunder vad de tänker om ekomaten och varför vi väljer eko eller inte eko? Peter Sylwan, vetenskapsjournalist och Kristina Belfrage, lantbruksforskare på Sveriges lantbruksuniversitet.

Ekologiskt är trendigt, därför är nu gamla och litet bortglömda maträtter på väg tillbaka igen. Till exempel kommer matgästerna på Göteborgs stads äldreboenden att börja serveras retrorätten höns med curry, alltså kokt höna i currysås. Reportage av Ingrid Marklund. Efterföljande samtal med Ingela Stenson, trendanalytiker med mat och livsstil som specialitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".