500 kultingar i veckan föds på Frendeupsgården på Själland. När de väger 30 kg exporteras de till tex Polen och Tyskland men marknaden för smågrisar har hårdnat sedan den ryska bojkotten.
500 kultingar i veckan föds på Frendeupsgården på Själland. När de väger 30 kg exporteras de till tex Polen och Tyskland men marknaden för smågrisar har hårdnat sedan den ryska bojkotten.Foto: Anna Landelius/SR

Lantbruk på väg in i allvarlig ekonomisk kris

Danska svin, reportage
8:09 min

Delar av lantbruket i Danmark kan vara på väg in i en allvarlig ekonomisk kris. Sedan i somras har nämligen Ryssland stoppat importen av livsmedel från EU som svar på unionens sanktioner mot Moskva. Hårdast drabbade är dom danska grisbönderna, som vanligtvis exporterar stora mängder svinkött till Ryssland. Nu är läget mycket ansträngt och vår Danmarkskorrespondent Anna Landelius har träffat en av dom danska grisbönder som drabbats av bojkotten.

Hör också samtal med Ingemar Olsson, ordförande Sveriges Grisföretagare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".