Joe Carter (tv) och James Taylor står uppställda för fotografering.
1 av 3
Joe Carter (tv) och James Taylor i gruvarbetarfackets avdelning 17 i Charleston, West Virginia, är oroliga över att det ska kosta färre jobb när industrin ska införa president Obamas strängare miljökrav för utsläpp från kolkraftverk. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
Man på sitt kontor.
2 av 3
Chris Hamilton, som representerar kolindustrin i West Virginia, är inte övertygad varken om att människor bidrar till den globala uppvärmningen eller att det är bråttom att försöka stoppa den. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.
Yvonne Davis ute på en parkering.
3 av 3
Yvonne Davis tycker allt verkar vara som vanligt med miljön. Hon gillar mycket som president Obama gjort, som sjukförsäkring för fler amerikaner, men gillar inte hans klimatpolitik. Foto: Inger Arenander/Sveriges Radio.

Obamas "krig" mot kolet

"Vi tycker inte att vi gör så stor skada"
10 min

I dag inleds ett stort miljömöte i Lima i Peru, där världens länder ska diskutera vad de kan göra för att bromsa den globala uppvärmningen. För några veckor sedan slöt presidenterna Barack Obama i USA och Xi Jinping i Kina, en gemensam överenskommelse om att minska klimatutsläppen genom att använda mer alternativ energi. Uppgörelsen togs emot med hopp och glädje av miljörörelsen. Men i USA har Obama många kritiker som inte förstår varför han vill ställa högre krav på indstrin. Flera delstater, där kolindustrin har stor betydelse för ekonomin, försöker göra allt de kan för att hindra presidentens politik. West Virginia är en sådan delstat. Sveriges Radios korrespondent åkte dit. Reportage av Inger Arenander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".