Filmen från Håkan Hellströms Ullevi-konsert har premiär idag. Foto: Adam Ihse/TT.
Filmen från Håkan Hellströms Ullevi-konsert har premiär idag. Foto: Adam Ihse/TT.

Vad är egentligen grejen med Håkan Hellström?

Premiär för Håkan Hellströms kosertfilm
12 min

Håkan Hellström klev upp på scen inför ett fullsatt Ullevi i Göteborg den 7 juni i somras. 69 349 personer i publiken mottog Hellström på hemmaplan, vilket är fler besökare än på någon annan konsert i Sverige någonsin tidigare. Och konserten filmades och blev en långfilm som visas på bio idag och imorgon på SF Bios biografer över hela landet och på utvalda biografer hos Svenska Bio. Carina Holmberg träffar Hellström-fans i Göteborg. Hör även Johan Lindqvist, musikjournalist som följt hela Hellströms karriär och Zlatko Corluka, stort fan och som gjort en egen film om Håkan Hellström

Biljettsläppet i början av november slog förköpsrekord, biljetterna tog slut på bara några timmar. Ingen annan film i svensk historia har sålt så många biljetter på så kort tid - Filmen om Håkan Hellström slår därmed släpp av storfilmer såsom Twilight, Hobbit och Hunger Games.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".