Marie Ehrling, Telias styrelseordförande, och Johan Dennelind, Telia Soneras vd, under en pressträff på Telias huvudkontor i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
Marie Ehrling, Telias styrelseordförande, och Johan Dennelind, Telia Soneras vd, under en pressträff på Telias huvudkontor i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
STUDIO ETT TORSDAG 17 SEPTEMBER

Telia Sonera lämnar omstridd region

14 min

Teleoperatören Telia Sonera börjar minska sin närvaro på marknaderna i Eurasien (Nepal, Kazakstan, Uzbekistan, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien och Tadzjikistan) och planerar att över tid lämna dem helt. Eurasien är ett område som står för en femtedel av bolagets omsättning. Men bolaget har också de senaste åren anklagats för inblandning i omfattande muthärvor bland annat i Azerbajdzjan och Uzbekistan. Hör Joachim Dyfvermark, en av de tre journalister på Uppdrag Granskning som avslöjade Telia-Soneras mutaffärer i Uzbekistan, och Claes Aronsson, Sveriges Radios näringslivs- och finansreporter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista