Kocken Luqas Ottosson, Kristin Karlsson från KRAV och Emma Nordvik Premfors från Stockholms stad.
1 av 2
Kocken Luqas Ottosson, Kristin Karlsson från KRAV och Emma Nordvik Premfors från Stockholms stad. Foto: Charlotte Kärnerud/Sveriges Radio
KRAVs märke
2 av 2
KRAVs märke Foto: KRAV
STUDIO ETT TISDAG 26 JANUARI

Hur kontrolleras KRAV?

"Det behövs hårdare straff för livsmedelsbrott"
15 min

Ännu en matskandal avslöjas. Kravköttet var bara billigt importkött. Hur mycket kan vi lita på branschen och märkningen? Två företag i Stockholm misstänks för att ha sålt och marknadsfört kravmärkt kött som de påstått komma från Gotland, men det svenska köttet har själva verket varit ihopblandad med utländskt kött, enligt Stockholms stads enhet för livsmedelskontroller. Hör Kristin Karlsson är presschef hos Krav, Emma Nordvik Premfors, chef på Stockholms stads avdelning för livsmedelskontroller, och Luqas Ottosson. årets Eko-kock år 2014 och verksam på Gotland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".