Frukt är nu det vi helst köper ekologiskt. Foto: Christine Olsson / TT
Frukt är nu det vi helst köper ekologiskt. Foto: Christine Olsson / TT

Eko eller inte - det är frågan

"Ekologisk mat bidrar till nya lösningar inom hela lantbruket"
11 min

Det handlar om maten vi stoppar i oss och om jorden som den odlas i. En ny forskningssammanställning från Danmark har väckt debatt om ifall ekologiskt odlad mat verkligen är nyttigare för oss och bättre för miljön jämfört med konventionellt odlad mat. Det är en polariserad debatt där vissa forskare menar att det tvärtom är sämre för både människa och miljö. Men vad vet vi egentligen? Samtal med Anneli Widenfalk, toxikolog på Livsmedelsverket och Maria Wivstad, föreståndare för Centrum för ekologisk produktion och konsumtion på SLU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".