Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz. Foto: Jae C. Hong/John Locher/Marcio Jose Sanchez/TT.
1 av 3
Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz. Foto: Jae C. Hong/John Locher/Marcio Jose Sanchez/TT.
Vid floden Rio Grandes strand och gränsen mellan USA och Mexiko. Muren, som blivit ett politiskt löfte för republikanerna i USA, skulle byggas längs med floden. Men går det?
2 av 3
Vid floden Rio Grandes strand och gränsen mellan USA och Mexiko. Muren, som blivit ett politiskt löfte för republikanerna i USA, skulle byggas längs med floden. Men går det? Foto: Agneta Furvik / Sveriges Radio
Dr Tom Vaughn pratar med en av gränsvakterna i Laredo, precis på gränsen mellan USA och Mexiko.
3 av 3
Dr Tom Vaughn pratar med en av gränsvakterna i Laredo, precis på gränsen mellan USA och Mexiko. Foto: Agneta Furvik / Sveriges Radio

Avgörandet närmar sig för utmanarna

"Valtemperaturen är hög här"
20 min

Idag när det är supertisdagen, Super Tuesday, i USA kan det avgöras vem som vinner och vem som försvinner i den allt mer infekterade primärvals-kampanjen.


Hör våra korrespondenter i USA om republikanen Donald Trumps segertåg ska brytas och om demokraternas Bernie Sanders kommer att ge upp försöken att bli sitt partis kandidat i valet i höst.

–Texas är den största delstaten. Här bor 30 miljoner människor och det är ett viktigt val. Just nu är det tidig morgon i Texas, folk är på väg till arbetet och till universitetet. Här i Texas leder Ted Cruz över Donald Trump i opinionsmätningarna, säger Sveriges Radios korrespondent Agneta Furvik som är på plats i Texas, om kampen bland republikanerna.

Ekots korrespondent Ingela Arenander befinner sig just nu i delstaten Virginia där det också ska hållas val.

–Valtemperaturen är hög här. Folk pratar mycket om valet, säger hon. Hillary Clinton leder stort i flera av de delstater som det idag är val i. Hon leder stabilt. Bernie Sanders har dock gått ut och berättat att han fått in mycket pengar och han har sagt att han ska fortsätta kampen för att bli demokraternas presidentkandidat.

13 delstater håller idag primärval i USA för att ta fram kandidater.

Lyssna på reportagen här nere från Rio Grande och Virginia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".