Tommie Jönsson, Maja Åstrand och Johannes Klenell, trion bakom Lundellbunkern
1 av 2
Tommie Jönsson, Maja Åstrand och Johannes Klenell, trion bakom Lundellbunkern Foto: Ida Bellinder/Sveriges Radio
Ulf Lundell spelar munspel
2 av 2
Ulf Lundell. Foto: TT

Nu kommer de ut ur Lundellbunkern

13 min

I tre månader har tre kulturjournalister inte haft annat än Ulf Lundell i öronen. Nu kommer de ut ur sin bunker.

Det har kallats för vinterns stora kulturprojekt. Att lyssna igenom all musik som Ulf Lundell gett ut, över 800 låtar samlade på 68 skivor i boxen "Hemåt Genom Rift Valley". I den nästan dagliga podden Lundellbunkern har kulturjournalisterna Maja Åström, Tommie Jönsson och Johannes Klenell lyssnat på och pratat kring skiva efter skiva.

– Det var kulturkonsumtion som gick över till att vara extremsport. Det blev som att bestiga den svenska mansrockens Mount Everest, säger Tommie Jönsson.

 Under resan gång har de fått över 500 mejl.

– Vi har ju kallat oss själva för idioter på resa. Hela vägen har vi haft de riktiga fansen som hållt oss i handen. Jag har verkligen gått ut och varit jättekorkad, sen har vi fått hjälp och då har vi rättat oss.

Ikväll är experimentet slut och de kliver ut ur sin bunker.

– Det här är första gången jag överhuvudtaget har kommit nära det som kallas för mindfulness. Jag har börjat ta små pauser och blicka ut över landet och kanske muttra över sakernas tillstånd, gärna nära en koltrast, säger Tommie Jönsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista