GÖTEBORG 2016-04-27 Publiken lämnar den avbrutna allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi i Göteborg.
Foto: Adam Ihse/TT

Skandalmatchen på Gamla Ullevi

"Jag är upprörd, ledsen, arg, rädd"
14 min

När IFK Göteborg mötte Malmö FF igår på hemmaplan avbröts matchen när ett knallskott slängdes in på plan. MFF-spelaren Tobias Sana fick knallskottet kastat mot sig och även assisterande domaren, Mathias Klasenius, var i närheten.

Samma stund som den assisterande domaren Mathias Klasenius kommer springande mot straffområdet smäller det.

– Jag blir omskakad hela jag, det går som en vibration genom hela kroppen.

IFK Göteborgs inofficiella supporterklubb Änglarna har tagit avstånd från händelsen och har tidigare skrivit på ett upprop mot knallskotten. De menar att frågan tas på allvar.

– Jag tror inte vi tyst ser på. Jag tycker inte att vi gör det. Vi tar fullt avstånd ifrån det här, säger Fredrik Strömberg, vice ordförande i Änglarna.

På Malmö Högskola finns Aage Radmann, som forskar som supporterkultur. Han håller med om att majoriteten av de hängivna fotbollsfansen inte vill vara med om liknande saker när de går på match.

– Det finns en uttalad irritation hos de allra flesta supporters om att bangers (knallskott) inte hör hemma på en fotbollsarena.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".