Stampen
Göteborgs-Posten är en av de tidningar som ingår i Stampen. Foto: TT
STUDIO ETT MÅNDAGEN 23 MAJ

Tidningshuset Stampen i ekonomiska problem

Har ansökt om en så kallad rekonstruktion
16 min

Göteborgsbaserade mediekoncernen Stampen har bland andra dagstidningarna Göteborgs-Posten, Hallandsposten och Bohusläningen.

Bakom Stampens kollapsade ekonomi ligger satsningen i inledningen av 2000-talet. Stampen-koncernens dåvarande ledning med Tomas Brunegård och Peter Hjörne i spetsen köpte upp mängder av tidningar, och även andra företag, med lånade pengar, säger Jonas Ohlsson vid Göteborgs universitet, som forskar om mediebranschens ekonomiska utveckling.

Vi har i dag bra verksamheter som utvecklas i rätt riktning. Men skulderna är fortfarande för höga och våra kassaflöden räcker inte till att hantera vår svaga balansräkning. Nu gör vi en finansiell konstruktion vilket betyder att gamla skulder stannar upp men att vi betalar nya skulder. Vi har inga planer på att avskeda personal, säger Martin Alsander, Stampens koncernchef.
 
Hör också, Sten Sjögren tidigare ekonomireporter på GP och styrelsemedlem i Stampen, och Gabriella Mohoff, fackklubbsordförande på Göteborgs-Posten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".