margita boström kambodja korruption sida bistånd
1 av 3
Tuktuk och cykel fortfarande det vanligaste sättet att ta sig fram i Kambodja för fattiga. Foto: Margita Boström/Sveriges Radio
margita boström kambodja korruption sida bistånd
2 av 3
Det är inte svårt att se från början att lagen var till för att stärka Hun Sens makt, säger Virak Ou. Foto: Marigta Boström/Sveriges Radio
Anna Maj Hultgård Ambassadör Kambodja
3 av 3
Anna Maj Hultgård, ambassadör i Kambodja. Foto: Anna Martina Huber/Regeringskansliet

Biståndet till Kambodja förstärker korruptionen

Reportage av Margita Boström och intervju med Anna Maj Hultgård
14 min

Premiärminister Hun Sens styre blir alltmer auktoritärt och med hjälp av nya lagar fängslas nu oppositionspolitiker och människorättsaktivister. Bland annat används en anti-korruptionsbyrå mot oppositionen, en verksamhet som tidigare fått svenska pengar.


Det har kommit allt fler rapporter som visat på hur biståndet inte gått till det som det var tänkt utan istället många gånger bidragit till landets enorma korruption.

Men trots varninssignalerna så har utländska biståndspengar fortsatt strömma in i landet. Reportage av vår Asienkorrespondent Margita Boström.

Hör även en intervju med Anna Maj Hultgård, som är ambassadör i Kambodja.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".