När Khaled Khafran vägrade betala mutor stängde myndigheten hans fabrik, nu är produktionen i gång igen.
1 av 3
När Khaled Khafran vägrade betala mutor stängde myndigheten hans fabrik, nu är produktionen i gång igen. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio
Ivanka och hennes barnbarn tillhör den stora gruppen fattiga i Bulgarien.
2 av 3
Ivanka och hennes barnbarn tillhör den stora gruppen fattiga i Bulgarien. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio
Diversehandlaren Nikolaj Kulenski är besviken på regeringen som han tycker inte gör tillräckligt för att hindra flyktingar och migranter från att ta sig in i landet.
3 av 3
Diversehandlaren Nikolaj Kulenski är besviken på regeringen som han tycker inte gör tillräckligt för att hindra flyktingar och migranter från att ta sig in i landet. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio

Presidentval i Bulgarien på söndag

Speglas av problem med fattigdom och korruption
9:13 min

På söndag hålls presidentval i Bulgarien och trots att landets president har begränsat inflytande över politiken pågår nu en intensiv kampanj där valet står mellan 21 olika kandidater. Men istället för att prata sakfrågor handlar mycket i bulgarisk politik om att vara så nationalistisk som möjligt och mycket fokus riktas på de flyktingar och migranter som med smugglares hjälp tar sig in i landet via Turkiet. Samtidigt brottas Bulgarien med stora problem och är sämst i EU-klassen bland annat när det gäller fattigdom och korruption.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".