Onsdag 13 juli

Programledare: Helena Groll och Sven Börjesson

Terrormöte i Bryssel
I dag hålls möte i Bryssel om hur terroristbekämpningen ska skyndas på. Sverige är drivande i frågan och har lagt fram många av de prioriterade direktiven. Bland annat ska polisen i Europa snabbt kunna få fram uppgifter från vilket land som helst. Men inte alla är nöjda. Jan Flyghed, professor i kriminologi frågar sig hur långt demokratin kan gå för att anamma diktaturens metoder för att överleva. Medverkar gör också Nils Hänninger, tjänsteman vid EU-representationen i Bryssel.

Tema: Grön el
Nu hotas de sista strömmande vattendragen i Sverige av vattenkraftsutbyggnad. Mer vattenkraft vore en katastrof både för naturen och för fritidsfisket, det menar åtminstone de svenska sportfiskarna. Det är satsningen på förnybar el som öppnar för vattenkraftsutbyggnaden men hur grön är egentligen grön el? Studio Ett sänds i dag från Hertings kraftverk i ån Ätran. Medverkar i programmet gör Marie Granlund, (s) ordförande i näringsutskottet, Marion Radetzki, professor i nationalekonomi, Stefan Nyström, generalsekreterare för Sportfiskarna, Jan-Åke Jacobson, vd för Falkenberg Energi och Morgan Larsson, sportfiskare.

Självmordsbombare
I förra veckan bombåd i London och idag ett nytt bombattentat i Bagdad med minst 24 barn dödade. Vem bär ansvaret för terrordåden? Samtal med Salam Karam, svensk-irakier och Jan Hjärpe, islamolog.

USA:s högsta domstol
Reportage om den infekterade debatten om ny domare till högsta domstolen i USA. Reporter: Anders Holmberg

Sommarprogram väcker Jesus-debatt
Lena Andersson väckte het debatt när hon i sitt Sommarprogram häromdagen gav sin personliga tolkning över vilken sorts människa Jesus egentligen var. Debatt mellan Maria Bergom-Larsson, författare och Stanley Sjöberg, pastor.

Rymdfärjan Discovery skjuts upp
Samtal med Sven Grahn, Rymdbolaget.

Pensionärskollo
Vi ska ta er med ut i sommarvärmen. Ni ska få träffa pensionärer på kollo och vi ska tala om kärlek och att inte behöva känna sig ensam så här på sommaren.
Reporter: Elias Fischer

Producenter: Nils Horner och Sven Börjesson