Torsdag 14 juli

Programledare: Helena Groll och Monica Saarinen

Skärpta gränskontroller
Nu skärper både Frankrike och Italien sina gränskontroller. Vad innebär det och kommer fler EU-länder att följa efter? Frilansjournalisten Francoise Nieto och Svenska Dagbladets Mats Hallgren medverkar.

Tema: Vad händer på jobbet? Vad händer med jobben?
Studio Etts arbetslivsserie fortsätter, vi har besökt olika arbetsplatser för att diskutera det som rör vår vardag på jobbet. I dag handlar det om hur samtalsklimatet kan påverka hälsan - kan man rent av prata sig frisk? Vi ska till Gustavsgården, ett äldreboende i Värmdö kommun, vars personal har fått delta i samtalsgrupper där alla fått tala till punkt utan att bli avbrutna. De höga sjuktalen i kommunen har nu faktiskt börjat minska!

Polisen centraliserar
Nu rycker polisen ut alltmer sällan - åtminstone om man bor i Örkelljunga och allt fler kontakter med polisen kan numera också skötas via Internet. Vad händer när polisen centraliseras? Reportage av Lotta Malmstedt och medverkan av Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi och Fredrik Nygren, Rikspolisstyrelsen.

Kongo
Vi fortsätter vår reportageserie om Kongo. Reporter Juri von Bonsdorff.

Tysta minuter i Europa
Runt om i Europa har offren för terrorattacken i London hedrats med två tysta minuter, men vem bestämmer egentligen när vi ska vara tysta. Och för vad och för vem?

Victoria-dagen
I dag fyller kronprisessan Victoria 28 år. Reportage av Melinda Wrede.

Eritrea
Reportage om en exilpolitiker som är på besök i Stockholm. Samtal med Bengt Sparre, ambassadör.

Producenter: Petter Ljunggren och Karin Wickström.