Fredag 15 juli

Programledare: Therèse Larsson och Maria Ridderstedt

Dom i Fabianrättegången
Idag kommer domen i en av årets mest uppmärksammade rättegångar, om den kidnappade SIBA-direktören Fabian Bengtsson. Tre män står åtalade och i eftermiddag får vi veta hur det gick. 16.05

Vårt tema idag handlar om terrorism
Vad är det egentligen och hur har terrorismen sett ut genom tiderna? 16.10

Londonterror
Mannen som tros ha organiserat bombningarna i London har gripits i Egypten. Polisen tror att det finns ett samband mellan terrorattacken och al Qaida. Man har också hittat sprängmedel hemma i mannens lägenhet i Leeds, ett sprängmedel som lätt kan tillverkas. Bo Huldt, professor i säkerhtspolitik vid Försvarshögskolan och Lena Tistad, enhetschef på Räddningsverket medverkar.


Tjock senapsgul sörja 
Det ska handla om algblomningen som hindrar många badsugna från att doppa sig just nu. Vi möter semesterfirare som åkt hem till stan. Och vi ska höra om den senaste tidens larmrapport, att de giftiga algerna kan leda till alzheimers. Hur mycket ligger det i det egentligen? 17.00

Svenska diplomaters kontakt med Hamas
De senaste dagarna har våldsamheterna åter blossat upp i Mellansöstern. Och idag har varit en av de blodigaste dagarna sen det palestinska upproret inleddes för fem år sen. Poliser från den palestinska myndigheten har beskjutits av den militanta palestinska gruppen Hamas och Israel har bombat både på Västbanken och i Gaza - minst fyra personer har dött... varav tre höga Hamasmedlemmar. Sveriges Radios utsände i Mellanöstern, Jan Andersson, har träffat ledaren för Hamas, Mahmoud al-Zahar. Han hävdar att han personligen träffat höga EU-diplomater trots att EU terroriststämplat organisationen.

En stad i norra England
Vår reporter Kajsa Norell har besökt den lite luggslitna arbetarstaden Leeds i Storbritannien som invaderats av polis och journalister, sedan det blev känt att tre av männen bakom förra veckans bombattentat i London kom från Leeds.

Producenter: Nils Horner och Helene Almqvist