Måndag 18 juli

Programledare: Karin Hübinette och Helena Groll

Nytt bombdåd i Irak
I lördags dödades nära 100 människor när en självmordsbombare sprängde sig själv och en tankbil i luften i Bagdad. Hur ser vardagen ut för människorna som hela tiden lever i fruktan för nya attentat och hur stor är risken för ett inbördeskrig?

Måndagsintervjun: Hans-Olov Olsson
Han har just blivit vald till Europas bästa bildirektör; han är chef för 27.000 anställda; han gillar att jogga och lyssna på Bruce Springsteen. Men varför är han så okänd? Hör Hans-Olov Olsson, VD för Volvo personvagnar i Studio Etts måndagsintervju.

Spioner i skolan
Ska skolan rapportera muslimska ungdomar som är i riskzonen för extremism till SÄPO? Detta föreslår folkpartiet i Stockholm. Debatt mellan Ardalan Shekarabi, SSU och Johan Pehrson, (fp).

Ung jägare
Vi berättar om nioåringen som tagit jägarexamen - på tok för ung menar vissa medan andra tycker att det är bra.
 

Torka i Spanien
Spanien har drabbats av den värsta torkan på nästan 60 år och regeringen har bett EU om ekonomisk hjälp. Men att det spanska jordbruket drabbas så hårt av torkan beror enligt vattenexperterna på en vansinnig vattenpolitik och på EU:s jordbruksstöd som har gjort det möjligt att fortsätta att odla ris och vattenmeloner i öknen.  Reportage av Petra Socolovsky.

VISA-kort
Bankerna tar avgifter av affärsinnehavare som accepterar konto- och kreditkort. Reportage och debatt.

Tekannekult
Om en bombad tekanna i Malaysia, vår utsände Olle Hägg berättar.

Producenter: Petter Ljunggren och Susanne Hobohm.