Polisavspärrning
Foto: Sveriges Radio
STUDIO ETT TORSDAG 29 DECEMBER

Våldet i förorterna

"Vi måste jobba med dom yngre åldrarna"
7:58 min

Bland de boende i Järvaområdet i nordvästra Stockholm växer vreden och frustrationen över våldet i området. Bara den senaste månaden har flera dödskjutningar inträffat. I början av december mördades två unga bröder på ett kafé i Rinkeby, och en dryg vecka senare en annan ung man i Tensta. Tre mord i en lång rad dödsskjutningar som startat en ny debatt om vad som kan göras för att få stopp på våldet. Hör 20-årige Alejandro Sinisalo som själv blev skjuten i Akalla tidigare i år och som nu tagit aktiv ställning mot våldet. Reportage av Warsame Elmi och Anders Ljungberg.

Vi hör ständigt om skjutningarna i våra storstäder. Hur mycket ökar den här brottsligheten och finns det några förklaringar till varför det dödliga våldet ökar? Hör Sven Granath, polismyndigheten region Stockholm och Aseffa Hailu, grundare och verksamhetschef för organisationen hela Mitt 127.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".